tisdag 1 januari 2013

2013...

Ett nytt år är här..dags att gräva fram hantlarna och infria nyårslöftet.. min tanke är iaf att försöka klämma in mer vardagsmotion och träning.. ska samtidigt försöka slopa sötsakerna helt..  en starkare kropp orkar jaktens strapatser bättre.. och man blir ju inte yngre.. vikten är jag inte noga med då jag vet att muskler väger mer än fett så jag får väl se till kroppsmåtten istället.. räknar med att få in lite träningstips på bloggen så småningom...det är ambitionen i nuläget men det kan ju ändra sig såklart... har ni några löften?

2 kommentarer:

  1. För mig gjorde det en djäkla skillnad att dra ner på kolhydraterna. Jag orkar mer, slipper småsug mellan måltider och har ett bättre BMI. Hade inte riktigt insett kolhydraternas stora roll tidigare..

    SvaraRadera
  2. fett ger 9kcal per gram jämfört med kolhydraternas 4kcal per gram,mättnaden blir således större med fett,jag ska inte följa nån diet dock,jag ska bara göra bättre val och undvika sötslisket,det är det totala energiintaget vs aktivitet som spelar roll,för några år sen åt jag 4000-6000kcal per dag utan att vara fet,tränade en del då så det gick åt energi..

    SvaraRadera