fredag 14 november 2014

Konstgjord åtel för kråkfågeljakt

Läste ett reportage om hur man gjorde en konstgjord åtel för kråkjakt. Och detta ville jag givetvis prova på.. Så jag åkte till byggmax och köpte en burk fogskum för 29kr... Sen tog jag och sprayade ut hela innehållet på en bit kartong.. Nån dag senare var innehållet hårt och då sprayades klarröd färg över skapelsen.. Resultatet en blodig ränta som syns på långt håll... Vid tillfälle skall denna testas på bondens åker..jag tror att den kommer funka, vad tror ni?

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Läste också ett reportage om detta, så gjorde också en konstgjord åtel. Gick tillväga på ungefär samma vis som dig, använde dock lite färger som blivit över från vårt husbygge. Rött, svart, blått, vitt...så att det verkligen såg ut som äkta inälvor och dylikt.
  Hunden och jag steg upp före soluppgången, gav oss av till den plats där vi brukar jaga kråkor (pälsfarm), placerade ut åteln i totalt mörker, även två st kråkbulvaner, plus två stycken skatbulvaner lite längre bort.
  Kajorna var mer intresserade. Kråkorna flög på hög höjd och granskade skapelsen. Så något gjorde jag fel. Tror denna åtel funkar absolut bäst under tidig jaktsäsong då ungfåglarna (kråka) ännu är "dumma".
  Ska dock pröva på nytt då snön faller. Och på andra marker än bredvid en pälsfarm där födotillgången är väldigt god. Tror också att mitt första försök sket sig pga. av dålig kamouflering.

  Jaga kråka denna tid på året är inte lätt. =)

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska se om jag hittar någon mer färg i gömmorna...lite brunt till tarmarna. Jag åtlar vid en bondgård så där tror jag att fejkåteln kan fungera fint.

   Radera