måndag 25 augusti 2014

"Viltsmakande ringduva med råstekta potatis"..


"Viltsmakande ringduva".

Ca 400 gram bröstfilé
1/2 gul lök
1 näve kantareller
2-3 dl vispgrädde..
1 tsk soya

Bryn lök och svamp i het panna,tillsätt köttet och ge det färg..häll på vispgrädde och en skvätt soya, krydda med salt och vitpeppar, låt det småputtra några minuter.

"Råstekta potatis"

6-8 medelstora potatis
1-2 morötter..


Klyv och skiva potatis och morot i tunna bitar..
Stek i olivolja och krydda med rosmarin,salt och peppar.

Servera med lingon eller svart vinbärsgelé.

Kommentar: ringduvan smakar bäst om den är något rosastekt i mitten,duvan har en kraftig viltsmak som påminner om lever för den som aldrig smakat. Kantareller kan bytas mot annan svamp och även andra rotfrukter går bra att fräsa som tillbehör,t.ex kålrot,palsternacka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar