fredag 2 maj 2014

Eget mäsk till metet..

Då jag ordnar mängder med gammalt bröd så är det väl lika bra att ordna eget mäsk.. luftiga brödkakor torkar fort och är lätta att smula sönder, antingen för hand eller mot ett rivjärn.. smulorna kan torkas i ugn på 50 grader eller så låter man det ligga framme i solen..till smaksättningen kan man köpa färdiga dofter ifrån t.ex Sensas..det finns flytande och i pulverform.. eller så nyttjar man vad man har i kryddväg på hemmafronten.. anis eller fänkål ger en god lakritston som attraherar mört och braxen bland annat.. vaniljsocker, socker, florsocker och annat sött är gångbart.. även kanel är en höjdare..tveka inte att testa curry, gurkmeja..mm.
Är man ute efter större fisk så kan man göra mäsket matigare med linfröer, majs, hampfrön, och animaliska tillsatser såsom maggots och klippta bitar av lövmask .. småfisken mättas snabbt och kvar blir de stora..braxen, sutare mm I strömmande vatten kan man förtynga mäsket med sand så det lättare når botten.. vill man ha ett mörkt mäsk så kan man blanda i jord.. Testa en mäskkula i strandkanten och se om mäsket motsvarar dina önskemål..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar