tisdag 6 november 2012

Kråkjakt..

Kråkjakt är ofta den jaktform unga jägare kommer över..  en oerhört spännande jaktform med både fälla och bössa..  viltvårdsnyttan är ett starkt argument för jakten även om ungkråkor är fullt ätliga.. ljusterö-kyckling som de brukar kallas.
För unga jägare är kråkbåset den fälla som är lättast att bygga.. även om en norsk kråkfälla kan fånga många på en gång,ett hett tips kan ju vara att i jaktlaget gemensamt bygga en norsk kråkfälla och låta de yngre sköta fångsten.. en större fälla kräver dock en längre inåtlingsperiod för att ge resultat..

Jakt med bössa kan bedrivas på lite olika sätt...

1,vakjakt vid åtel med 22lr eller hagel..en åtelstege är då utmärkt att ha på åteln..och en tät koja att sitta i.. till åtel funkar bröd,kött,potatis mm

2,jakt med uv-bulvan.. hemgjord eller pimpad plastlimpe-uv..högt monterad i kråkornas morgonsträck..en flådd kråka eller rävsvans i uvens klor retar upp dem..
ett camouflagenät som gömsle är perfekt..glöm inte handskar och rånarluvan..

3,jakt med rävskinn på vippbräda, kan vara effektivt när uven gjort sitt..
en plockad kråka fäst med gummisnodd i rävens gap studsar fint..

4,jakt med kråkbulvaner.. bulvaner ställs ut och kompletteras med lite skräp..mjölkpaket mm kråkorna tror att sina vänner hittat nåt gott..

5,jakt vid inflygningssträck,och då tänker jag i första hand inflygningen till soptippar, åtlar, och andra intressanta platser för gråkapporna...

6,jakt vid nattkvisten.. passa där kråkflocken slår sig ner för kvällen/natten..

7,jakt vid åkermark..passa på när bonden plöjt..kråkmagnet..

8,använd list..testa olika lockpipor och kom fram till vilken som funkar för dig..harskrik och kråkpipor..kombinera olika jaktmetoder..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar