onsdag 7 november 2012

Julklapp till en jägare...

Får ibland frågan vad man köper i julklapp till en jägare...

En nybliven jägare har alltid behov av ett bra hörselskydd.. aktiva kåpor är en förutsättning för bra jakt.. själv har jag ett par av märket peltor och de finns i de flesta jaktbutiker.. priset varierar..800-2500kr..kolla runt..och satsa på kvalitet.. hörseln är värd att bevara...en fördel om jaktradion kan kopplas till kåporna..

En jaktradio är ett "måste" för att kunna delta i gemensamhetsjakter.. vanligtvis används 155mhz men vissa lag håller kvar sina gamla 31mhz.. priser från 1500kr-uppåt för nya apparater..

En välgjord jaktkniv pryder varje jägare.. handgjorda knivar är för jägarn vad diamanter är för kvinnor..
priser allt emellan himmel och jord...

En termos..en frusen jägare tröttnar snart på sin hobby.. undvik de billigaste.. runt 300kr hittar man en vettig.. som håller värmen...

Slaktset.. beroende på jaktformer så kan behov finnas av köttkniv,köttsåg,köttkrokar och slaktgalge.. finns ett stort utbud i olika prisklasser..rådfråga din handlare..

Stormkök.. ett trevligt tillbehör till ensamhetsjägaren.. triangaköket eller försvarets snuskburk.. ca500kr respektive ca50kr.. valet är fritt...funktionen densamma...

I övrigt finns det en jättestor djungel vad det gäller jaktprylar så ett presentkort kan vara ett bra alternativ för den som tycks ha allt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar