måndag 12 september 2016

Besökt tippen..

Besökte den lokala tippen idag.. hade skräp att slänga som blockerat släpkärran ett bra tag. Jag drar mig för att åka till tippen..för jag blir lika förbannad varje gång. Detta slit och släng.. och resursslöseri! Idag kom en byggjobbarbil med släp.. och på släpet låg 15-20 plywoodskivor.. 16mm. Inte nya men fullt användbara till mycket... de kastades en efter en ner i containern. De hade räckt till 20 grävlingfällor! 4 jaktkojor eller nåt annat bra i min värld.. Jag undvek att titta ner i de andra containrarna..men givetvis såg man massvis med användbara grejer..
Mest arg blir man över att man inte får ta något.. men till viss del förstår jag det.. De hade väl haft fullt av hemlösa rotandes bland bråten om det var tillåtet. Önskar att de kunde haft en rejäl byggnad där de kunde lagt in felfritt byggmaterial och där man kunde hämtat mot en symbolisk avgift.. Många slänger balar med isolering, reglar, trallvirke mm som blivit över vid byggnation. Jag hade turen och fick plasttakskivor som skulle slängas en gång..och av de byggde jag ett växthus...

1 kommentar:

  1. Ja jag håller verkligen med om att det slängs för mycket. Har också reflekterat över hur helt användbart byggmaterial kasseras i containrarna...så onödigt!

    SvaraRadera