onsdag 15 april 2015

miljöträff med jobbet

Via mitt jobb fick jag idag möjligheten att delta på en miljöträff. Ett alltid lika aktuellt ämne..allas vår miljö. .. Om alla i världen levde som vi i Sverige så skulle det behövas 3,7 jordklot..sjukt!  På kursen påpekades det dock att alla kan göra något. .även den lilla människan. Genom att göra medvetna val vid inköp..planera sina resor och välja kvalitet före kvantitet. Ta cykeln när det går. .åka kollektivt..samåka.
Energieffektivisera..släck lampor och stäng av apparater som inte används. Sänk inomhus temperaturen några grader..tilläggsisolera kåken.
Handla mat efter säsong. .närodlat och ekologiskt. ..men framförallt minska spillet. ...det sägs att 1/4 av maten slängs i hemmen..och totalt slängs 2/3 av de livsmedel som produceras. Med kemikalier bör man vara sparsam. .behövs verkligen klorin? Och behöver all tvätt sköljmedel?
Mycket att tänka på och mycket som känns omöjligt och besvärligt. .jorden är stor men den är en och samma. .det hjälper inte att flytta smutsen och problemen till en annan världsdel. ....så har det gjorts med mångt och mycket...vår elektronikskrot hamnar i afrika till exempel. .där barnen eldar kablar i jakten på koppar etc.. Men nu är det färdigtjatat....gör det du kan för miljön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar