lördag 7 mars 2015

dagens rävjakt

Storjakt på räv. ..inte lätt att hålla sig borta. Jag åkte dit för att delta.  Det kom ett skapligt gäng och 6 st stövare skulle släppas. Marken var på närmare 4500ha så räv skulle vi hitta. Min grythund var den enda som var med så det var bara att invänta grytade rävar. Jag och jaktledaren åkte bort till en åtel. .och Hamiltonstövaren fick upp räv omgående.  Vi intog varsitt pass. Men vinden blåste starkt och drevet gick inte att höra.  Jag passade en timme i en vägkrök.  Drevet gick nu utanför pejlens räckvidd och vi tog oss till nya pass.
Dum som jag var hade jag skippat långkalsongerna. .i den isande vinden hade de behövts.. jag gick till bilen för något drev hördes inte ändå.. jag satt där och åt en macka och beslutade mig för att gå till passet igen.. halvägs till passet fick jag höra drevet 10m ifrån vägen i grantätningen..
Otur!  Jag hade skrämt räven som bytte håll. Vi samlades och grillade korv..jaktvärdarna bjöd på det. Men jaktlusten var stark hos samtliga så vi fortsatte jakten efter korven.  Jag tog pass vid en vägkrök även denna gång.  En skabbräv hade synts till så de försökte få upp den. Men det lyckades inte så vi tog oss till ett gryt i närheten.  Där släppte vi min hund..men grytet var tomt. Vi tog oss till ytterligare ett gryt..ett stort jordgryt..på vägen dit stötte vi på en flock dovhjortar..6-7 st..det är man inte van vid att se. Jordgrytets öppningar söktes snabbt igenom. .8-10hål..med spår av grävling runtomkring. .. ingen räv inne så vi åkte till jaktstugan.. Dreven hade gått åt skogen och rävarna hade klarat sig.. nån hade sett räv och nån hade haft räv inne på 25m.. Nu fanns det bara ett gryt kvar att vittja innan dagen var slut. .i samlad trupp tog vi oss dit. Ett stort stenröse. .hunden släpptes och sökte av grytöppningarna..dåligt med vittring och tomt i grytet. .men en välanvänd toalett utanför... Jaktdagen var till ända och denna gång segrade rävarna. .

1 kommentar:

  1. Osis!
    Vi får se hur det går på lördag istället.

    SvaraRadera