måndag 27 januari 2014

fällkoll och grytjakt..

Som vanligt var det tomt i mina mårdfällor..jag kollade några gryt och min åtel som vanligt...men så kom jag att tänka på det stora grävlingsgrytet på marken som jag lämnat orört..eftersom jag vittjat övriga kända gryt på marken var och varannan vecka så kan det ju vara så att rävarna bosatt sig på våningen ovanför grävlingarna...jag ringde upp markägaren och det var okej att kolla läget..det finns grävling i grytet var det sista han sa...jag åkte dit med hund och släppte i de öppningar som verkade ytligast..hunden var klart intresserad..sprang hit och dit...sen kollade hon även de djupare hålen...vovv vovv..hörde jag skall? bara den inte stött ihop med sovande grävlingar nere i botten...upp for hunden och bort till de grunda öppningarna..märkbart intresserad..fram och tillbaka men det måtte vara tomt..nu har hon ju varit i alla hål...jag bestämde mig för att filma jyckens framfart med mobilen..ner i det stora hålet..vovv! och framför näsan på mig tittade räven upp..den kämpade förbrilt med att ta sig upp..den satt fast! min morrande jycke höll ett krampande tag i svansen och räven for upp på bakbenen!jag smällde på ett skott på räven..på tre meters håll med 4ans hagel dog den omgående....en liten tik....jycken luggade den och jag gav rikligt med beröm... smsade markägarn som blev nöjd..det gick fort! knappt 15 min från första samtal tills räven var sprängd...grym hund..det blir kanin i matskålen ikväll... (.filmen kunde jag inte ladda upp av någon anledning?)


2 kommentarer:

 1. Den lilla tiken har verkligen krut i sig! Att hon hatar provgryt är ju inget problem eftersom hon går all in när det verkligen gäller!

  Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har ingen brist på energi..full fart är det som gäller..rävarna flyr grytet! En riktig sprängare av litet format..som du minns kunde hon vända i gångarna på provgrytet,inte många av dagens grythundar som klarar det...

   Radera