söndag 17 november 2013

Slakt..

Det är som vanligt säsong för att slakta såhär års... i veckan har jag hjälpt till med att slakta 6 st grisar..ägnade ungefär 3,5 h för bedövning, avblodning och urtagning... skållningen hoppade vi över och flår istället efter hängning. Lyckligt ovetandes fick grisarna avsluta sina dagar med en stor hög mat i den lugna uppväxtmiljön. Och hemma har jag ägnat hela söndags-förmiddagen åt slakt.. Kaniner ur min grupphållning har börjat gallras bort..först och främst de största hannarna. Även ett gäng myskankor har jag hunnit med idag..även här gallras hannarna bort..dels för att de är större och att det inte finns någon direkt marknad för att sälja, framförallt inte såhär års. Inför nästa säsong tänkte jag ha vita myskankor som avelsdjur.

3 kommentarer:

 1. Jag borde också ta tag i det där...
  Men det har varit lite mycket på det personliga planet ett tag. Och nu är jag dessutom förkyld vilket ju inte är så käckt för köttets skull.

  Men viken dag som helst så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det lammen som ska slaktas?

   Radera
  2. Jo.
   Trots tokförkylning fick jag slakta tre baggar/bagglamm idag. De hade smitit in till grannen och min erfarenhet är att varje rymmare måste slaktas omedelbart. Annars sprider sig rymmarsjukan.
   Nåja, nu är det inte så bråttom längre. Bara ett par kvar att slakta,men det kan jag göra framåt jul istället.

   Radera