onsdag 15 maj 2013

Planerar braxenmete

Våren är här och metet kör igång så smått,. främst har jag spetsat in mig på braxenmete.. jag har ännu inte fått någon större braxen så det satsar jag på i år...  Kompisen och jag funderade på om Mjörn kunde vara rätt sjö att testa i, får jag braxen över 3 kg så är jag glad...men det är klart att en över 5 kg hade vart ännu roligare.. Lygnern är en annan sjö som jag tror starkt på, likaså Vänern och Nordre älv,Göta älv...   Jag får väl se vart jag hamnar när tiden räcker till... Sävelången kanske hyser stora? Igår fick jag handlat hem lite ändamålsenlig mäsk, sensas grymma mäsk tror jag starkt på, en extra kryddpåse köpte jag med att ha till mitt naturella ströbröd hemma,  jag har även köpt en ask artificiella majskorn..flytande..de kan jag ha på en hair-rig på ett helikoptertackel tänkte jag...

2 kommentarer:

  1. Nordre Älv hyser ganska fin brax, kanske inga 3+:are som Mjörn och diverse andra braxställen, men hygglig fisk för ett såpass hårt fiskat område. 2.1-2.3kg har jag tagit i Nordre iallafall, bakom Bohus Fästning och längs alla bryggor i älven kan ge gott braxfiske.

    SvaraRadera
  2. Bakom fästningen har jag provat några gånger,där har jag fått braxen,björkna,id,ål och mört bland annat. Högre upp i älven har vi fått fina sarvar,asp och karp till och med.. Vid bäcken som rinner ut vid kvarnkullen/bron har jag sett stor vitfisk..

    SvaraRadera