torsdag 30 maj 2013

Hundträning...

Min lille råtta har legat på hårdträning med promenader i högt tempo senaste veckan..  tanken är att öka på motionen nu en period.. bra ork är viktigt vid höstens grytjakt.. man kan ju inte ha en hund som tröttnar efter en halvtimmes grytarbete... jack russell terriers är visserligen kända för sin envishet och energi men det skadar nog inte med lite motion... jag har dessutom en grävling i frysboxen som jag ska plocka fram någon dag för lite träning... dels tänker jag använda den till spårträning men också till att gömma den så hunden får söka rätt på den.. grävlingar ligger ju som bekant ute och sover nära havreåkrar och liknande.. vore bra om hunden lärde sig hitta såna exemplar... eventuellt kan jag testa apportträning i en av mina hemmagjorda grytgångar med...

2 kommentarer:

  1. Nyttigt nyttigt. Inte minst apportträningen. Men då är väl en räv lite bättre i storlek, eller är det en ung grävling som du har??

    SvaraRadera
  2. det är en vuxen grävling,en unggrävling tagen i okt nov hade vart bättre,6kg gäller vid apport i gryt.. Man kan ju flå ur den jag har och anpassa vikten..

    SvaraRadera