tisdag 28 augusti 2012

hösttrolling efter storgädda...

Hösttrolling efter gädda är ett intressant ämne.. när vattnet i sjöarna kyls ner så går gäddorna in emot land.. det brukar inträffa ungefär när medelsvensson tar upp ekan ur vattnet.. därför brukar min stationära båt få ligga i tills det är risk för isläggning..
utöver båt är två styva spön och ett ekolod grunden.. det behöver inte vara marknadens dyraste prylar.. själv kör jag med fladenspön och ambassadör rullar.. linan är 0.30nylon..
favoritbetet är stora Cisco kid wobblers..ett av marknadens äldsta beten..men faktum är att Cisco kid levererar gädda..nästan fångstgaranti..tvärrandiga och blå wobbler funkar alltid..och i Vänern har orangefärgat visat sig mycket bra.. med 20m linsläpp så har wobblern en djupgång på ca5m.. jag kör ett spö på 20m linsläpp och ett på 25m..  håller sedan 6meters djupkurvan..det innebär att betet är 50cm till 1m ovan bottnen hela tiden.. vid botten står oftast storgäddan.. 
I vänersborgsviken där jag fiskar då och då kan man köra långa sträckor med 7meters djup..även där funkar wobblerna fint..vill man ha ner wobblern lite extra så kan man släppa ut lite mer lina från rullen..mothuggen blir dock svårare då..seså ut och fiska med er..skitfiske önskas... glöm för all del inte vågen för storfiskregistrering,kamera,håv och kroklossare..returnerar du storfisken så är den större nästa gång den fångas..back to big fish...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar