därefter sticker jag ett hål vid hälsenan i bägge bakbenen.. hänger upp kaninen i köttkrokar..kapar huvud och framtassar med kniv och sekatör.. snittar upp runt bakbenen och lägger snittet tvärs över buken mellan benen..jobbar in handen innanför skinnet på ryggsidan.. snittar uppåt mot svansen och skär loss.. därefter drar jag av hela skinnet som en strumpa..sen greppar jag svansen..lägger ett snitt i 45graders vinkel på var sida..drar loss svanstofsen.. sen sticker jag in kniven i buken..sprättar upp.. aktar kisseblåsan.. drar ner ändtarmen..drar ut innehållet ur buken.. sparar levern(skär loss gallblåsan)..även njurar och hjärta går bra att spara.. kanin behöver inte hänga så när man är klar väntar spisen.. in under kran och skölj rent.. stycka.. framben,bakben,sadel,revbensskrott.. ..
Fint!!
SvaraRaderaTack! Och framförallt riktigt gott..och klimatsmart.
Radera